nieuws

Twence zet plan voor mestverwerking in Zenderen door

Afvalverwerker Twence in Hengelo
Afvalverwerker Twence in Hengelo
Afvalverwerker Twence wil toch doorgaan met de realisatie van een mestverwaardigingsinstallatie op Elhorst-Vloedbelt in Zenderen. Dit terwijl de Raad van State vorige week bepaalde dat het verwerken van mest op de stortplaats illegaal is.
Volgens Twence is een grootschalige installatie in het hart van een gebied met veehouders noodzakelijk. Het grote aantal reacties vanuit de agrarische sector op het besluit van de Raad van State onderstreept dit belang, zo schrijft Twence. 
Met mestverwaarding wil Twence duurzaamheidsdoelen behalen. Mestverwaarding zorgt er namelijk voor dat de kringlopen van verschillende mineralen gesloten kunnen worden. Ook kan met mestverwaarding duurzame energie opgewekt worden.

Mogelijkheden onderzoeken

De afvalverwerker gaat de mogelijkheden onderzoeken om een installatie op Elhorst-Vloedbelt alsnog te realiseren. De ligging en de voorwaarden maken dat de installatie bij een passend bestemmingsplan alsnog gebouwd kan worden, stelt Twence.
De uitspraak van de Raad van State onderstreept volgens Twence dat de beoogde installatie gegrond is, omdat geen van de bezwaren op het gebied van externe veiligheid, geluid of geur ontvankelijk zijn verklaard. 
Op dit moment kijkt Twence welke mogelijkheden er zijn om alsnog een passende vergunning te verkrijgen voor Elhorst-Vloedbelt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.