nieuws

Automobilisten N35 richting Wijthmen gaan tijdelijk door 'kettingkast'

Een schematische uitleg van de tijdelijke verkeerssituatie
Een schematische uitleg van de tijdelijke verkeerssituatie
Rijdt u vanuit Zwolle over de N35 richting Wijthmen? Dan komt u de komende tijd in een verkeerssituatie die de 'kettingkast' wordt genoemd.Â
Rijkswaterstaat is al het hele jaar bezig met werkzaamheden aan de N35 bij Zwolle. Het belangrijkste doel is het verbreden van de weg.
Bovendien wordt bij Wijthmen de weg verlegd, om ruimte te maken voor een viaduct met op- en afritten. Zo hoeft verkeer over de N35 daar niet meer te wachten voor stoplichten. 
Vanaf 7 november tot het einde van de werkzaamheden ergens in 2018, is er een tijdelijke verkeerssituatie. Verkeer van Zwolle naar Heino en Raalte volgt dan het nieuwe tracé van de N35. Verkeer van Heino/Raalte naar Zwolle volgt de 'oude' N35.

Kettingkast

Weggebruikers die vanuit Zwolle komen en naar Wijthmen willen, volgen de nieuwe N35 en komen via een boog op de oude weg terecht, waar ze een stukje terug moeten rijden om vervolgens de afslag naar Wijthmen/Dalfsen te nemen.
Volgens Rijkswaterstaat zorgt dit 'kettingkastprincipe' voor een betere doorstroming van het verkeer tijdens de werkzaamheden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.