nieuws

PEC Zwolle ongeschonden uit bekerduel, ondanks verlenging

PEC Zwolle is ongeschonden uit de bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys gekomen. Hoewel er 120 minuten nodig waren om de amateurs aan de kant te schuiven is iedereen weer klaar voor de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag van morgenavond.
"De spelers hebben zich goed laten verzorgen en behandelen de afgelopen dagen. Iedereen is er goed uitkomen. Je hebt altijd wel wat klachtjes en Mustafa Saymak viel natuurlijk uit met zijn arm, maar dat is allemaal prima. Hij kan er gewoon mee spelen", aldus trainer John van 't Schip.

Duel te vroeg voor Nijland
Stef Nijland ontbreekt nog wel. Hij traint na zijn liesblessure weer volledig mee, maar de wedstrijd tegen ADO komt voor hem nog te vroeg.
PEC Zwolle verspeelde dit seizoen nog geen punt in het eigen stadion. En sinds de promotie werd elke thuiswedstrijd tegen ADO omgezet in winst.

ADO goed teruggkomen
Toch verwacht Van 't Schip een lastige wedstrijd: "ADO doet het goed, met name in uitwedstrijden. Ze hebben bij NAC en VVV gewonnen. Ze zijn goed teruggekomen na een mindere start en staan nu ruim in de middenmoot. Wij moeten ons daar goed op instellen. Maar we moeten ook gewoon ons eigen spel spelen. We willen thuis natuurlijk zo veel mogelijk wedstrijden winnen en dit is ook een wedstrijd waarin we graag de drie punten hier willen houden."
Het duel begint zaterdag om 20.45 uur en is live te volgen op Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.