nieuws

Deventer 1250 jaar komt flink op stoom; al 13 feestelijke projecten definitief

Deventenaren doen op grote schaal mee aan het project 'Bouw mee aan Deventer 1250 jaar'.Â
2018 is het jubileumjaar dat in de Hanzestad groots gevierd moet gaan worden. Een maand geleden trad een subsidieregeling voor concrete plannen vanuit de bevolking in werking. Daarvoor kwamen inmiddels 50 aanmeldingen.

Street Art

De activiteiten en evenementen die zijn gehonoreerd, 13 inmiddels,  lopen uiteen van een groots Street Art kunstwerk tot een smaakversterkend hoorspel. En van een 12,5 uur durend concert ‘Cathedrale Mobile’, tot een groot takeldoek gemaakt door sfeerteam ADHD van Go Ahead Eagles.
"We zijn heel blij met alle inzendingen", zegt projectcoördinator Mano Scherpbier van Deventer 1250. "Vooral de diversiteit is mooi. Het leeft onder de inwoners."

Jongeren

Vanuit verschillende wijken en dorpen zijn al plannen ingediend. Voorstad, Bathmen en Colmschate zijn daar voorbeelden van. "Waar we nog op hopen zijn jonge deelnemers", zegt Scherpbier. "De jongste plannenmaker is nu 28, maar plannen van tieners bijvoorbeeld zijn ook van harte welkom."
Ook doet hij een oproep aan nog meer wijken om zich bij 'Deventer 1250' aan te sluiten. "Ik zou zeggen, Keizerslanden en de Rivierenwijk; doe mee!" 

Subsidie

Een goedgekeurd idee kan beloond worden met een subsidie van 1250, 2500 of 2750 euro. Voorstellen kunnen worden ingediend op de website www.deventer1250.nl. Voor de subsidie geldt: op=op.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.