nieuws

Goed nieuws: Dalfsen in actie en hartverwarmende post voor de brandweer

Gelukkig is er deze week ook goed nieuws. Want vaak is het nieuws negatief. Om het weekend positief af te sluiten, zetten we het goede nieuws uit onze provincie voor je op een rij:
De brandweer in Zwolle ontving deze week hartverwarmende post. De jonge Micha stuurde zijn speentje op naar de spuitgasten met de vraag hem te bewaren voor 'een klein kindje dat door de brand geen speen meer heeft.'
Een flinke domper voor de tienjarige Sven uit Olst: hij verloor 90 euro die hij voor zijn verjaardag cadeau kreeg. Afgelopen woensdag kreeg hij het terug, dankzij eerlijke vinder Niels. 
Vandaag viert Sven zijn feestje en of het zo zijn moest het geld is gevonden en zal door Niels (vinder) aan Sven terug gegeven worden", schreef de politie Olst-Wijhe op Facebook. 
Vanaf deze week kunnen Daan en Mitchell uit Goor skaten op hun eigen ontworpen skatepark. Goor had altijd drie kleinere skateparken, de jongens kwamen op het idee om één groot park te laten maken ze stuurden hun idee naar de gemeente. Dat resulteerde in een groot park van zo'n zeshonderd vierkante meter. 
Nog zo'n hartverwarmend bericht: Dalfsen kwam deze week in actie om de door brand getroffen meubelmakers uit het dorp snel weer op de been te krijgen. Zo houdt een restaurant drie dagen benefietdiners en bieden inwoners spontaan hulp aan, van werkruimtes tot gereedschap. 
Fotograaf: RTV Oost
Dalfsen in actie

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.