Lijstenmaker uit Steenwijk zoekt opvolger: "Wij verhuizen naar Frankrijk"

Het is een van de meest kenmerkende winkels van Steenwijk: de lijstenmakerij van Henri de Goede. Ruim dertien jaar runt hij de winkel, maar volgend jaar stopt hij ermee. Hij verhuist met zijn gezin naar Frankrijk. "We zoeken nu naar een opvolger voor onze mooie winkel."

In Steenwijk kent iedereen de winkel van De Goede aan de Worldpromenade. Dertien jaar geleden nam hij de winkel over van de vorige eigenaren waarvan hij eigenhandig het vak leerde: "Het is een prachtig ambacht, daarom zou ik ook graag de nieuwe eigenaren het ambacht weer door willen te geven. 

En nu? 

De Goede gaat zijn droom achterna. "We willen al een poosje naar Frankrijk verhuizen. Daar hebben we een huisje in de Alpen waar we een nieuwe lijstenmakerij willen opzetten." Volgens hem is het een goedlopende winkel en gaat hij nog elke dag met veel plezier naar zijn werk.  

Wie wil de winkel overnemen? 

De grote zoektocht naar een opvolger is nu begonnen. Tot nu toe heeft De Goede twee geïnteresseerden, waarmee hij binnenkort in gesprek gaat. "Het is fijn dat er mensen geïnteresseerd zijn. Het zou zonde zijn als er de lijstenmakerij uit Steenwijk zou verdwijnen."

Deel dit artikel: