nieuws

Gezondheidsproblemen dwarsbomen droom Blokzijlers Winkeliers

Ze hadden het zo mooi bedacht. Op hun oude dag een eigen delicatessenzaak in Blokzijl. Maar die droom viel in duigen door gezondheidsproblemen. En dus was het vandaag hun laatste dag in hun winkel Olio & Vino voor Johan en Tonny Koot.
Alles stond er weer in het voorjaar. Flesjes, potjes en jammetjes, olijven. En heel veel soorten risotto, maar lang hebben Johan en Tonny er niet van kunnen genieten. Gezondheidsproblemen gooiden roet in het eten. 

Zes procent

Johan is nierpatiënt en ineens gaat het een stuk slechter met hem. "Het was donderdags dat hij veertig graden koorts had en zijn nieren nog maar voor zes procent werkten." Het gevolg: Johan moet nu drie keer per week dialyseren. En dat was voor hem het moment om de knoop door te hakken. 
Het zou te druk worden. Met pijn in het hart ruimden de twee vandaag hun winkel leeg, de winkel waar veel Blokzijlers de befaamde Blozijler Brok gingen halen die achter in de winkel werd gemaakt. 

Nieuwe periode

Maar hun Rotterdamse inborst zorgt er voor dat het duo niet bij de pakken neer gaan zitten. "Op de nieuwe periode van ons leven", proost het stel vrijdag in de winkel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.