nieuws

Nacht van de Nacht: de donkere kant van Overijssel

Nacht van de Nacht 2017
Nacht van de Nacht 2017
Tijdens de Nacht van de Nacht zijn er ook in Overijssel verschillende initiatieven om aandacht te vragen voor lichtvervuiling. De klok gaat niet alleen een uur achteruit, maar er is ook op veel plekken 'the dark side' van Overijssel te zien.

Verhalenwedstrijd

De gemeente Dalfsen draagt ook een steentje bij aan de Nacht van de Nacht. Op het Dalfser gemeentehuis zullen alle lampen gedoofd zijn. Daarnaast is er een huifkartocht en een verhalenwedstrijd tijdens de gitzwarte nacht.

Oproep

Ook in Enschede gaat het licht uit. De gemeente zet alle lichtschakelkaars op uit en roept bedrijven op hetzelfde te doen. 

Wierden

Het gemeentehuis Wierden is aankomende nacht minder goed te herkennen. Natuurlijk omdat het buiten donker is, maar nu nog eens extra omdat ook in het Wierdense gemeentehuis geen schemerlampje zal branden.

Dineren

Dineren bij kaarslicht. Dat klinkt romantisch, maar dat zal in Hengelo gebeuren met de Nacht van de Nacht als reden. Vanavond worden er tijdens het 'Nacht van de Nacht-diner' verhalen verteld over het milieu.

Provinciehuis

Uiteraard kan het Provinciehuis Overijssel niet achterblijven. In het Zwolse pand is tijdens de nacht van zaterdag op zondag geen hand voor ogen te zien. Het licht gaat uit vannacht.

Lichtvervuiling

In Nacht van de Nacht worden er door heel Nederland acties gehouden om lichten te doven. Nederland is een van de lichtste landen ter wereld en dat leidt tot lichtvervuiling. 
Onder meer vogels hebben 's avonds last van die overvloed aan licht. Daardoor raken ze gedesoriënteerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.