nieuws

Hengelose partijen willen politieke enquête over dossier familie Beernink

Huis familie Beernink naast Toermalijn in Hengelo
Huis familie Beernink naast Toermalijn in Hengelo
De Hengelose gemeenteraadspartijen Lokaal Hengelo, ChristenUnie, Lijst Horsthuis en het Lid Van Veen willen dat er een raadsenquête komt over het conflict tussen de familie Beernink en de gemeente.
De partijen dienen daarvoor een motie in die moet leiden tot de voorbereiding van een enquête. De commissie moet onderzoeken wat er allemaal mis is gegaan in het dossier van de familie Beernink. 

Onderste steen niet boven

Er is eerder al een raadsonderzoek uitgevoerd, maar volgens Leo Janssen van Lokaal Hengelo is daarmee niet de onderste steen bovengekomen. "Dat moet wel gebeuren."
In juli bemoeide demissionair minister Ronald Plasterk zich zelfs met de zaak. Hij spoorde het college in Hengelo aan om snel met een oplossing te komen.

Niet verder in vlek wrijven

Op vragen die de ChristenUnie, Lid Van Veen en LokaalHengelo hierna stelden aan het college, antwoordde burgemeester Sander Schelberg: "Ik raad het u af om niet verder in deze vlek te wrijven." De oppositiepartijen leggen zich hier niet bij neer.
Het conflict tussen de familie Beernink is ontstaan toen kinderdagcentrum De Toermalijn zich naast de familie vestigde. De familie zegt al jaren veel geluidsoverlast te hebben van het dagcentrum voor gehandicapten. 

Stukken verdwenen

Volgens de familie is de gemeente veel te slordig geweest rond de bouw van het centrum. Omdat archiefstukken ontbreken, kan nooit meer worden nagegaan waarom het centrum zo dicht op het huis staat.
voor een raadsenquête is een meerderheid in de gemeenteraad nodig. Een dergelijke enquete verplicht mensen om voor een commissie te verschijnen en onder ede te getuigen.

Hoofdelijke stemming

De samenwerkende fracties gaan ervan uit dat de motie een meerderheid gaat halen. Bij de stemming zal bovendien een hoofdelijke stemming worden aangevraagd.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.