nieuws

Benefiettocht met 175 oldtimers voor 15-jarige Cynthia Overbeeke

Na een dubbele salto op de trampoline, komt de 15-jarige Cynthia Overbeeke uit Vriezenveen verkeerd terecht en raakt verlamd. Om Cynthia thuis te laten wonen zijn dure aanpassingen nodig. Daarom hield oldtimerclub 't Oale Kreng uit Vriezenveen een inzamelingsactie.
Een voormalig buurvrouw van de familie Overbeeke, Rita Bouwmeester, zet nadat ze heeft gehoord van het ongeluk een crowdfundingsactie op om de familie financieel te ondersteunen.
Volgens Arjan Pas, voorzitter van ’t Oale Kreng, is dit de aanleiding om ook een steentje bij te dragen voor 'hun buurmeisje'. “Dit verhaal gaat door merg en been. Cynthia moet gewoon thuis kunnen blijven wonen en dus houden wij dit weekend een benefiettoertocht”, vertelt Arjan Pas.

Heel Vriezenveen draagt bij
Volgens Rita Bouwmeester is het ontroerend hoe heel Vriezenveen bijdraagt aan de actie. “We hebben inmiddels al ruim €27.000 euro opgehaald. Ik word er elke keer weer stil van, maar we zijn er nog niet. Het streefbedrag is €50.000, zodat het gezin de nodige aanpassingen kan financieren.”

Koplamp op de juiste plek
Arjan Pas hoopt ruim €1.500 op te halen met de toertocht waar zo’n 175 antieke brommers meerijden. “Ik wil niet zeggen dat we de meest barmhartige oldtimerclub van Nederland zijn, maar we hebben 'de koplamp' op de juiste plek en dat vind ik heel belangrijk.”

Hartverwarmend

Voor de familie Overbeeke is het hartverwarmend om te zien hoe het dorp de familie ondersteund. “Het is nog maar zo kort geleden gebeurd dat je eigenlijk nog in een soort roes leeft. En als je ziet wat er allemaal voor ons gedaan wordt en hoe mensen je steunen, dat doet ons erg goed.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.