nieuws

Zeven Overijsselse schaatsers naar eerste serie wereldbekerwedstrijden

Jorien ter Mors
Jorien ter Mors
Zeven Overijsselse schaatsers hebben zich dit weekend geplaatst voor de eerste serie wereldbekerwedstrijden tijdens de NK afstanden in Heerenveen. Hieronder een overzicht van de geplaatste rijders.
Jorien ter Mors was de koningin van de NK, ze won de 500, 1000 en 1500 meter en mag dus op die afstanden ook naar de wereldbeker. Lotte van Beek plaatste zich op de 1000 en 1500 meter en Carlijn Achtereekte mag op de 3000 en 5000 meter naar de wereldbeker.
Bij de mannen plaatste Thomas Krol zich voor de 1000 en 1500 meter. Op de 500 meter mogen Ronald Mulder en Jan Smeekens naar de wereldbeker.

Beune vervangt Ter Mors

Ter Mors komt tijdens de tweede en derde wereldbekerwedstrijd niet in actie. Daardoor mag de pas 18-jarige Joy Beune uit Borne in Calgary en Salt Lake City in actie komen op de 1500 meter.
De eerste wereldbekerwedstrijd is van 10 tot en met 12 november in Heerenveen, de tweede een week later in Stavanger. De derde is van 1 tot en 3 december in Calgary en de vierde een week daarna in Salt Lake City.

KNSB Cup

Tijdens de KPN NK Afstanden waren niet alleen startplaatsen te verdienen voor de eerste vier ISU World Cups, maar werd ook de beste prestatie van het weekeinde beloond met de KNSB Cup. Die ging naar Ter Mors voor haar kampioenschapsrecord (1.54,93) op de 1500 meter.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.