nieuws

Dubbelfunctie Verbeek bij FC Twente: "Belangrijke rol spelen om het verloren terrein in te halen"

Gertjan Verbeek
Gertjan Verbeek © Pro Shots
De nieuwe voetbalbaas in Enschede heet Gertjan Verbeek. De 55-jarige trainer zal namelijk ook als technisch manager fungeren bij FC Twente.
Verbeek is blij dat hij eindelijk aan de slag kan bij zijn jeugdliefde. "Iedereen weet dat ik een emotionele binding heb met FC Twente", begint hij.

Diekman
"Ik ben op 500 meter van het Diekman opgegroeid en voetbalde zelf als jongetje bij het nabijgelegen Zuid Eschmarke. Bij de wedstrijden van FC Twente in het Diekman – in de jaren 70 en 80 – kroop ik dan weleens met mijn vriendjes onder het hek door om zo gratis naar binnen te komen. Ik herinner me ook het bijzondere scorebord in het Diekman, de fanatieke supporters op Vak Q en de gewonnen bekerfinale in ’77 in de Goffert waar ik bij was."
Dubbelfunctie 
"Ik heb in het verleden een aantal keren gesproken met FC Twente over een functie, maar dat ging om uiteenlopende redenen niet door. Mooi dat het er nu toch van komt. Deze functie – van trainer én technisch manager – past bij mij. Binnen het gehele voetbalbedrijf is er nog veel werk aan de winkel bij FC Twente. Neem bijvoorbeeld de scouting; die is kind van de rekening geworden, maar wel ontzettend belangrijk in een voetbalclub. Gelukkig zijn er al goede stappen gezet. Met mijn kennis en ervaring kan ik ook een belangrijke rol spelen om het verloren terrein in te halen."

Subtop

"FC Twente staat voor een geweldige uitdaging. Hoewel niet helemaal vergelijkbaar heb ik bij AZ ook met een dergelijke situatie te maken gehad. We hebben toen de boel langzaam weer opgebouwd, maar daar horen wel keuzes bij en het nemen van verantwoordelijkheden. FC Twente heeft in haar beleidsplan als doel uitgesproken om op termijn terug te keren in de subtop van Nederland met als ambitie het spelen van Europees voetbal. Hoewel een beleidsplan natuurlijk een dynamisch document is – dat je ieder jaar moet evalueren – vind ik ook dat een club met de grootte van FC Twente binnen afzienbare tijd weer moet kunnen concurreren met clubs als Vitesse, AZ en FC Utrecht. Voor nu hebben we geen tijd te verliezen om uit de onderste regionen weg te komen."

Jan de Jonge

"Daarom vind ik het fijn dat Jan (De Jonge, red.) met me meekomt, want wij hebben aan één woord genoeg. Het wordt gezien het programma een flinke klus, maar daar gaan we met de staf, spelers en directie alles aan doen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.