nieuws

Verbeek gepresenteerd: "Doel is om Twente terug te brengen naar de subtop"

Gertjan Verbeek is vanochtend gepresenteerd als nieuwe trainer van FC Twente. Hij kijkt uit naar de nieuwe uitdaging en is blij aan de slag te gaan bij de club uit de stad waar hij is opgegroeid.
"Ik ben verheugd dat ik trainer ben van FC Twente. Het is niet leuk onder deze omstandigheden, omdat ik een collega op moet volgen die ontslagen is. Maar ik heb dat eerder meegemaakt."
FC Twente staat er momenteel niet goed op, maar dat ziet Verbeek als een uitdaging: "Je stapt niet in bij een ploeg die het heel goed doet. Je hebt vaak tijd nodig en die tijd is er niet. Er telt alleen winnen en dat is volgende week bij PSV."

Jan de Jonge

Jan de Jonge komt met Verbeek mee als assistent: "Jan en ik kennen elkaar al meer dan 30 jaar. Onze ideeën komen goed overeen, we denken hetzelfde over voetbal. Jan is een aanvulling. Wij gaan de uitdaging aan."
Het doel voor de komende periode is duidelijk: "Met Twente weer terug te keren in de subtop. Dit jaar willen we schuin naar het linkerrijte kijken en daar eindigden. Er moet nog veel gebeuren. De uitdaging is om het maximale eruit te halen. Dat doe ik met volle overtuiging en passie."

Van Halst

Directeur Jan van Halst is blij dat het rond is: "We zijn heel blij en trots dat we Gertjan kunnen presenteren als nieuwe trainer. Een trainer met enorme ervaring, ook in het buitenland. Hij heeft een specifieke werkwijze. Daarnaast heeft hij bij AZ ook ervaring met een club in wederopbouw, zoals wij nu ook zijn."
"Hij heeft op technisch vlak ook veel expertise en kennis en we zouden gek zijn als we daar geen gebruik van maken."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.