nieuws

Weinig onrust door sluiting gebouw X Windesheim na herfstvakantie

Alle studenten van hogeschool Windesheim in Zwolle, die normaal gesproken deze week tentamens zouden maken in gebouw X, zijn elders ondergebracht op de campus.Â
De dag na de herfstvakantie verloopt volgens het bestuur van Windesheim zonder grote problemen.
Vorige week werd gebouw X gesloten, na onderzoek naar onveilige vloeren. Bij de bouw van gebouw X is dezelfde constructie gebruikt als bij de parkeergarage in Eindhoven, die in mei instortte.
Vorige week hadden de studenten herfstvakantie. Vandaag is de tentamenperiode gestart, die twee weken duurt. Het gebouw blijft hoogstwaarschijnlijk tot de zomervakantie van 2018 dicht.

Kantoren en vergaderruimtes

Het bestuur heeft nu anderhalve week de tijd om te bepalen wat er na de tentamenweken gaat gebeuren. Volgens het bestuur lijkt het erop dat iedereen op de campus kan worden opgevangen.
In sommige gevallen moeten kantoren en vergaderruimtes worden omgetoverd tot leslokaal. Het bestuur laat weten dat de kans bestaat dat externe partijen worden ingeschakeld, maar dat is nog niet zeker.

Extra receptie

In het hoofdgebouw is een receptie geopend, waar iedereen terecht kan met vragen. Maandagochtend was het daar rustig. Alle betrokkenen zijn op de hoogte gehouden via de mail. 
Het bestuur laat weten dat studenten journalistiek, die zich zorgen maakten over het niet gebruik kunnen maken van de studio's in gebouw X, terecht kunnen in het hoofdgebouw. "Kwaliteit van het onderwijs hangt niet af van de ruimtes, maar van de docenten", aldus het bestuur van de hogeschool.
Inmiddels zijn een gebouw van Saxion in Enschede een basisschool in Zwolle ook gesloten door een onveilige vloerconstructie.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.