nieuws

Werkstraf geëist tegen AZ-supporter voor vuurwerk gooien in familievak FC Twente

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo
Tegen de AZ-supporter die ervan wordt verdacht dat hij vuurwerk aanstak en weggooide bij de wedstrijd FC Twente tegen AZ eind vorig jaar, wordt een werkstraf van 150 uur en 2 maanden voorwaardelijk geëist.
"Het was maar een klein bommetje, niet zoals een Cobra", zo beschreef de 25-jarige AZ-supporter uit Assendelft het stuk vuurwerk. Het 'bommetje' ontplofte tussen ouders en hun kinderen in het familievak in de Grolsch Veste. 

Paniek

Niemand raakte daarbij gewond. "Gelukkig maar", zei de officier van justitie. "Het had heel anders kunnen aflopen. Iemand had het achter zijn kraag kunnen krijgen of denk maar eens aan de paniek die zoiets teweeg kan brengen."
De verdachte was vanmiddag niet aanwezig in de rechtbank van Almelo. De rechters moeten het dus doen met een korte verklaring die de man bij de politie aflegde.

Vieren met vuurwerk

Daarin zei de man uit Assendelft dat een stuk vuurwerk mee had gesmokkeld dat nog over was van de oud- en nieuwjaarsviering. Toen Twente de thuiswedstrijd met 1-2 verloor door een ongelukkig eigen goal van verdediger Peet Bijen wilde hij dat vieren met het vuurwerk.
De uitspraak volgt over twee weken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.