nieuws

"Verbeek wil hard werken en heeft een duidelijk spelbeeld"

Een half etmaal na het ja-woord van Gertjan Verbeek stond de trainer al langs het veld van FC Twente. In trainingspak keek de oefenmeester samen met assistent-trainer Jan de Jonge nog even toe, terwijl Marino Pusic de training leidde.Â
De spelers werden zondagavond op de hoogte gebracht. "Via een groepsappje", bevestigt Oussama Assaidi die daarvoor al kort even met Verbeek gesproken had. "Hij heeft veel goede clubs getraind, en brengt veel ervaring met zicht mee. Nu hopen dat we snel uit die onderkant weg kunnen en naar boven kunnen kijken." FC Twente staat na tien wedstrijden op de 13e plaats in de eredivisie.

Jos Hooiveld

In de selectie zitten niet veel spelers die met trainer Gertjan Verbeek als trainer hebben gewerkt. Thomas Lam kent Verbeek uit zijn tijd bij AZ, en Jos Hooiveld speelde onder hem bij SC Heerenveen. "Hij is direct. Hij wil hard werken en heeft een duidelijk spelbeeld, bijvoorbeeld druk zetten."

Technisch manager

Gertjan Verbeek tekende maandag een contract tot de zomer van 2019. Hij wordt niet alleen trainer, maar ook technisch manager bij FC Twente. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.