nieuws

Twee jaar cel en tbs geëist tegen belager burgemeester Rijssen-Holten

Advocaat
Advocaat
De advocaat-generaal van het gerechtshof in Arnhem heeft twee jaar gevangenisstraf en tbs geëist tegen een man die een brandbom naar de woning van burgemeester Arco Hofland in Rijssen gooide.
Dat werd vanmiddag uitgesproken in het hoger beroep in de zaak. De verdachte was in beroep gegaan tegen de eerdere uitspraak. In maart dit jaar werd hij veroordeeld tot vijftien maanden cel en tbs. 

Vier incidenten

De man wordt verdacht van drie brandstichtingen in auto's en van het gooien van een brandbom naar het huis van Hofland. De 71-jarige verdachte ligt al jaren overhoop met de gemeente. 
Hij had vroeger een discotheek in Rijssen, maar die moest op last van de gemeente worden gesloten. Later mocht discotheek Lucky wel succesvol worden op de plek.

Kans op herhaling groot

De man werd in 2014 al veroordeeld voor stalking van de burgemeester. Het Pieter Baan Centrum concludeerde na onderzoek dat kans op herhaling groot is bij de man, waardoor ook in hoger beroep tbs wordt geëist. 
De bejaarde man heeft een persoonlijkheidsstoornis en is dementerend. Over twee weken doet het gerechtshof uitspraak in de zaak.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.