Betrokkene (15) fatale sextingzaak in Enschede al weken vermist

Eén van de meisjes die betrokken is bij de fatale sextingzaak in Enschede is al weken vermist. Het 15-jarige meisje lag sinds begin dit jaar op social media onder vuur, nadat de jongen van wie zij een naaktfoto had verspreid zelfmoord pleegde. De moeder van het meisje maakt zich ernstig zorgen om de gezondheid van haar dochter.

Sinds 13 oktober is niets meer van het meisje vernomen. Het is niet voor het eerst dat ze weg is gelopen. Vorige maand was ze ook al enige tijd vermist.

Het meisje kreeg sinds de zelfmoord van de 14-jarige Onur veel over zich heen. Onder meer via social media werden bedreigingen geuit. Of de vermissing iets met de zaak te maken heeft, is niet bekend.

Geen vervolging

Hoewel bewezen is dat het meisje betrokken was bij het doorsturen van de foto, wordt ze niet vervolgd. Het Openbaar Ministerie legde het drietal wel voorwaarden op waar zij zich aan moeten houden. Welke voorwaarden dat zijn, is niet bekend.

De ouders van Onur willen alsnog vervolging door het OM afdwingen. Andere familieleden begonnen een petitie om een wet te maken die het aanzetten tot zelfdoding strafbaar maakt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
vermist Sexting Enschede Regio Enschede Nieuws
Deel dit artikel: