nieuws

Eerste zonnepark Twence officieel in gebruik genomen

Het is al sinds de zomer in gebruik maar vandaag werd zonnepark Tienbunderweg in Hengelo pas officieel in bedrijf genomen.Â
Wethouder Harry Scholten van de gemeente Hof van Twente, een van de aandeelhouders van Twence verrichte de openingshandeling. Het acht voetbalvelden grote zonnepark heeft 11.000 panelen en kan zo'n 1.000 huishoudens voorzien van elektriciteit. Het blijft niet bij dit ene zonnepark, Twence heeft er nog twee op stapel staan. 

Boeldershoek-West

Op de Boeldershoek, net buiten de hekken van het hoofdterrein van Twence, moet begin 2019 een zonnepark staan dat groene stroom levert voor circa 4.500 huishoudens.

't Rikkerink

Ook op de voormalige stortplaats ’t Rikkerink in Ambt Delden wil Twence een zonnepark bouwen. Daarvoor moet eerste het terrein de komende jaren worden voorzien van een afdichtingslaag. Als het 15 hectare grote park met 40.000 panelen operationeel is kan het zo'n drieduizend huishoudens van stroom voorzien.
Naast duurzame energiebronnen zoals stoom en warmte produceert Twence nu dus ook zonnestroom. Daarmee is de Hengelose afvalverwerker de grootste producent van groene energie in Overijssel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.