nieuws

Enschedese restaurants in opstand tegen Thuisbezorgd.nl

Tientallen Enschedese restauranthouders zijn samen een actie gestart om Thuisbezorgd.nl te dwingen lagere tarieven te hanteren. Thuisbezorgd wil vanaf volgend jaar 13 procent commissie van de restaurants. Dat is nu 12 procent, maar in de beginjaren was dat slechts zes procent.
Ondernemers klagen dat ze door de tariefsverhoging steeds minder overhouden. Daar zou de consument uiteindelijk de dupe van worden, want die moet de prijsverhoging gaan betalen.

Horecainactie.nl

Ruim dertig horeca-ondernemers uit Enschede kwamen vandaag bij elkaar om hun plannen te bespreken. Via de site horecainactie.nl roepen ze andere ondernemers op gezamenlijk een blok te vormen tegen Thuisbezorgd.nl.
Ze willen dat Thuisbezorgd.nl met ze om tafel gaat met als doel lagere tarieven. Lukt dat niet, dat gaan de ondernemers mogelijk een eigen site bouwen. Daarop worden alle deelnemende restaurants vermeld en je met één klik naar de site van het restaurant naar keuze wordt verwezen.

Koninklijke Horeca

Koninklijke Horeca Nederland maakt zich ook zorgen over de machtspositie van Thuisbezorgd.nl en adviseert ondernemers hun klanten te wijzen op de websites en apps van de restaurants zelf. 
Thuisbezorgd.nl begon in 2000 in Enschede. Eigenaar Jitse Groen vergaarde in de jaren daarna een vermogen met zijn platform voor online maaltijden. Quote schatte zijn vermogen eerder dit jaar op 460 miljoen euro.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.