nieuws

Willem Bol wil desnoods strijdend ten onder

Bankroet en berooid van alles wat waarde heeft, speelt het leven zich nu af op een camping in de buurt van Zwolle. Ooit was hij een van de meest bekende quiz-masters van Nederland maar een langslepend conflict met een verzekeringsmaatschappij heeft hem en zijn gezin aan de rand van de afgrond gebracht. Maar opgeven is geen optie en desnoods wil Willem Bol strijdend ten onder.
Voor Willem Bol en zijn gezin begon het allemaal in 2012 met een flinke hernia in de rug van Willem. Werken kon niet meer maar dankzij zijn arbeidsongeschiktheidsverzekering was zijn ziektebeeld geen ramp. Zo leek het althans.

Verzekeringsfraude

Maar in 2013 begon de ellende die het gezin compleet ten gronde heeft gericht en die voortduurt tot op de dag van vandaag. Want verzekeringsmaatschappij Generali meent te weten dat Bol niet zo ziek is als hij zegt te zijn.
Een privé-detective maakte foto's terwijl hij een tasje met een stokbrood tilde en dat doet de oud-quizmaster uiteindelijk de das om. Want sindsdien is zijn arbeidsongeschiktheidsuitkering gestopt en heeft Bol langzaam maar zeker al zijn bezittingen moeten verkopen om voor zijn gezin brood op de plank te krijgen.

David en Goliath

Wat volgt is een treurig relaas van een gevecht als ware het David en Goliath. Vijf jaar later heeft Willem Bol nog steeds geen enkel inkomen en moet hij leven van giften en gunsten. Het eigen spaargeld is allang verteerd en alles wat van waarde was, in inmiddels verkocht. De zegelring van opa bracht net voldoende op om de kosten van alweer een rechtszaak tegen Generali te kunnen starten. Inmiddels zijn zelfs het huis en de auto verkocht.

Schoon schip

Verzekeringsmaatschappij Generali is inmiddels overgenomen door de nog grotere maatschappij ASR.
Bol had goede hoop dat deze maatschappij schoon schip zou maken, maar ASR wijst alle vragen en claims resoluut van de hand. ASR zegt simpelweg geen partij te zijn in dit conflict. 

Rechtszaak

Binnenkort, op 27 november, staan Bol en Generali opnieuw voor de rechter. Voor de oud-quizmaster is het nu vooral afwachten of er nog schot zit in de zaak die hem langzaam maar zeker ten gronde richt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.