nieuws

Vakbond NU'91: "Herstelplan ZGT kan zonder gedwongen ontslagen"

Dat er bij de herstelplannen voor ziekenhuis ZGT mogelijk gedwongen ontslagen vallen, gaat vakbond NU'91 veel te ver. "Dat de directie dat nu zegt, is veel te voorbarig", aldus belangenbehartiger Gorrit Smit van NU'91.Â
Smit weet dat het ziekenhuis 150 banen gaat schrappen en dat het ziekenhuispersoneel daar vandaag over is geïnformeerd. Van gedwongen ontslagen wil de vakbondsman niets weten: "Daar gaan we nog een robbertje over vechten", klinkt vanuit de auto.

Overleg

Donderdag treffen vakbonden en de ZGT-directie elkaar voor een overleg. "Wij zijn gewend om sociale plannen af te sluiten waarin wordt bepaald dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen", zegt Smit.

"Schandalig"

Smit gaat ervan uit dat de reorganisatie bij ZGT zonder gedwongen banenverlies verloopt. "Ik zou het schandalig vinden als de ZGT het niet lukt om er met ons uit te komen."

Sociaal plan

De vakbondsman verwijst naar de reorganisatie bij ziekenhuis MST in Enschede. "Daar gaat het om meer dan 300 banen. Ook daar is een sociaal plan opgesteld waarin gedwongen ontslagen zijn uitgesloten en dat loopt tot op heden goed. Natuurlijk gaan daar ook mensen weg. Er zijn er die gebruik maken van een vertrekregeling of mensen die van werk naar werk worden geholpen." 
Een dergelijk plan voorziet Smit ook voor ZGT. De ziekenhuisdirectie hoeft wat hem betreft niet opnieuw het wiel uit te vinden. "Laat ze maar gaan buurten bij het MST."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.