nieuws

Programma: Toppers in voetbal, handbal en volleybal

Programma deze week
Programma deze week
Er staat deze week weer een vol programma op de rol. Er zijn veel topwedstrijden voor clubs uit onze provincie. Hieronder een overzicht van de belangrijkste of opvallendste wedstrijden.

Betaald voetbal

PEC Zwolle speelt zondag de topper bij Vitesse. Het is het duel tussen de nummers vijf en drie van de eredivisie. FC Twente gaat die middag op bezoek bij koploper PSV en Heracles speelt zaterdag in eigen huis tegen FC Groningen.
In de Jupiler League gaat Go Ahead Eagles op bezoek bij Telstar en kan het opnieuw goede zaken doen. HHC Hardenberg kwam al drie duels niet meer tot winst in de 2e divisie en hoopt dat zaterdag tegen Jong Sparta Rotterdam wel weer te doen.

Amateurvoetbal

In de zaterdaghoofdklasse B staat er opnieuw een Overijsselse derby op het programma. SC Genemuiden, de nummer vier, neemt het in eigen huis op tegen nummer twee Berkum. Van dat duel is zondag een samenvatting te zien in Sport op Zondag. Koploper Excelsior'31 ontvangt nummer drie Ajax en Staphorst gaat op bezoek bij De Zuidvogels.
In de 3e divisie op zondag gaat HSC'21 bij Be Quick 1887 op zoek naar de vijfde overwinning. Quick'20 wacht nog steeds op de eerste zege en gaat op bezoek bij UNA, de nummer twee.
Er zijn nog acht clubs in het lagere amateurvoetbal die alle duels hebben gewonnen. Op zaterdag zijn dat DOS Kampen, Oranje Nassau en PH. Op zondag FC Suryoye, Barbaros, Dalfsen, Ulu Spor en IJhorst.

Vrouwenvoetbal

In de eredivisie bij de vrouwen is het erg spannend. Daar hebben drie clubs elf punten, al speelde FC Twente wel een duel meer. Die ploeg komt deze week pas op zondag in actie tegen VV Alkmaar. PEC Zwolle gaat vrijdag op bezoek bij Heerenveen.

Basketbal

Ook de basketballers van Landstede spelen pas op zondag in de Dutch Basketball League. Dan komt Apollo Amsterdam naar Zwolle. Landstede leed afgelopen weekend de eerste nederlaag en moest de eerste plek afstaan aan ZZ Leiden.

Handbal

De handbalsters van Dalfsen spelen zaterdag de topper tegen VOC Amsterdam. Beide ploegen wonnen de eerste drie duels in de eredivisie. Ook V&L is nog zonder puntenverlies.

Volleybal

In de eredivisies bij het volleybal staat opnieuw een dubbele speelronde op het programma. Bij de mannen speelt VC Zwolle woensdag het uitduel bij Taurus en zaterdag komt Dynamo naar Zwolle. Zwolle begon het seizoen sterk met twee zeges, maar verloor de twee duels daarna.
Bij de vrouwen is er woensdag opnieuw een Overijsselse derby. Regio Zwolle Volleybal, dat de eerste vijf duels won, speelt thuis tegen Set-Up'65. Eurosped gaat die avond op bezoek bij Flamingo's'56. Zaterdag en zondag komen de drie Overijsselse clubs opnieuw in actie. Zwolle speelt dan tegen Sliedrecht Sport, dat ook alle duels tot nu toe won.

Waterpolo

De heren van Het Ravijn zijn erg sterk aan het seizoen begonnen en wonnen de eerste vier duels. Zaterdag komt SVH naar Nijverdal. De vrouwen van Het Ravijn verloren juist de eerste twee duels. Zaterdag speelt het thuis tegen ZPB, dat ook nog op nul punten staat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.