Moeder verdwenen Nikki Ruwe: "Ik ben er kapot van"

Debby Ruwe uit Markelo maakt zich grote zorgen om haar 15-jarige dochter, die al ruim twee weken vermist is: "Ik barst steeds in tranen uit, ik ben zo moe."

De 15-jarige Nikki is één van de drie jongeren, die in februari een naaktfoto via sociale media verspreidde van de 14-jarige Onur uit Enschede. De jongen pleegde erna zelfmoord. Debby maakt zich ernstig zorgen om de gezondheid van haar dochter: "Vooral via social media kreeg ze zoveel over zich heen. Ik ben bang dat ze in handen van de verkeerde types valt of dat ze zichzelf wat aandoet."

Bedreigingen
Sinds vorige week zaterdag weet niemand meer waar haar dochter is: "We hadden er eigenlijk om gevraagd dat ze naar een gesloten groep zou worden gebracht, omdat er bedreigingen kwamen vanuit de Turkse gemeenschap die haar verantwoordelijk houden voor de zelfmoord van Onur. Maar ze is naar Intermetzo in Eefde gegaan en daar is ze weggelopen."

Politiewoordvoerder Paul Koetsier kent de verhalen over bedreigingen: "We trekken alles na en zijn op de hoogte van de verhalen. Maar verder wil ik daar niks over zeggen." Sinds de politie Nikki als vermist in de publiciteit heeft gebracht, zijn al veel tips binnengekomen: "En die moeten we allemaal natrekken. Tot nu toe zijn we nog niet verder gekomen."

Emotionele oproep

Debby Ruwe doet ondertussen een emotionele oproep aan haar dochter: "Kom alsjeblieft naar huis." Om er vervolgens voor haar zelf aan toe te voegen: "Ik weet niet hoe lang ik dit ga volhouden."

Meer over dit onderwerp:
Sexting Regio Enschede Enschede Vermist Nieuws
Deel dit artikel: