nieuws

Gemeentebestuur Hengelo: "ZGT moet snel duidelijkheid geven over toekomst spoedeisende hulp"

Spoedeisende hulp ZGT Hengelo
Spoedeisende hulp ZGT Hengelo
Ziekenhuis ZGT moet snel meer duidelijkheid geven over de toekomst van de spoedeisende hulp in Hengelo. Het gemeentebestuur van Hengelo dringt daarop aan, op de dag dat ZGT de plannen voor een omvangrijke reorganisatie bekend heeft gemaakt.
Het is niet de eerste keer dat het gemeentebestuur van Hengelo haar zorgen uit over de toekomst van de spoedeisende hulp.
In september zei wethouder Jan Bron er het volgende over: "Het beschikbaar zijn van acute zorg/spoedeisende hulp is een basisvoorziening in een ziekenhuis die niet mag worden onthouden aan de inwoners van Hengelo."

Onrust blijft

ZGT doet ook vandaag geen uitspraken over de toekomst van de spoedeisende hulp in Hengelo en dat steekt het gemeentebestuur. "Daardoor blijft ook de onrust bij onze inwoners over de gevolgen voor de Hengelose vestiging voortbestaan."
ZGT verkeert in zwaar weer en gaat 10 tot 15 miljoen euro bezuinigen. Dat gaat ten koste van 150 banen in twee jaar. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten. Vanmorgen werd het personeel ingelicht.

Grote impact

Hierover meldt het gemeentebestuur: "De onzekere situatie en onduidelijkheid zal de komende tijd een grote impact hebben op iedereen die bij ZGT is betrokken."
Voordat het personeel vanmorgen werd ingelicht hield de SP nog een actie voor het behoud van de spoedeisende hulp voor Hengelo.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.