nieuws

Einde tbs in zicht voor moeder uit Staphorst die kind doodde

Staphorst 15 juli 2008
Staphorst 15 juli 2008
Het is nog net te vroeg om de tbs helemaal op te heffen in de zaak van de moeder die haar 3-jarige dochtertje in 2008 doodde. Dat zei de officier van justitie voor de rechtbank in Zwolle vanmiddag. Ze wil dat de tbs nog een jaar gaat duren.
De 38-jarige vrouw werd in 2008 veroordeeld tot drie jaar en tbs met dwangverpleging. Ze wilde zichzelf en haar kinderen door ophanging om het leven brengen.
Haar driejarige dochter overleefde het familiedrama niet. Tijdens de rechtszaak bijna negen jaar geleden bleek dat de vrouw psychische problemen had. Opgegroeid in een gezin waarin geen ruimte was voor het bespreken van problemen wist ze na de geboorte van haar jongste kind geen uitweg meer toen ze geestelijk in de knoop raakte. De enige uitweg die de vrouw zag, was het ombrengen van al haar geliefden.
Een dag voor het drama overwoog ze nog om met de auto tegen een trein te rijden, maar ze besloot dat ze dat de machinist niet wilde aandoen. Ook overwoog ze met de kinderen in de auto in het water te rijden. 

'Gezinshereniging'

Het afgelopen jaar heeft de vrouw veel vooruitgang geboekt, aldus een deskundige. Ze heeft werk gevonden en is na jaren in Zwolle gewoond te hebben, verhuisd naar Staphorst bij haar gezin. Dat was altijd al de bedoeling, werd in 2008 tijdens de rechtszaak duidelijk. De terugkeer in Staphorst lijkt mee te vallen, maar het gezin wil buiten het dorp verder. 
Omdat die situatie nog pril is en mogelijk spanningen met zich mee brengt wil de reclassering nog toezicht houden. Volgens een deskundige ging het mis omdat de vrouw zich afsloot van de buitenwereld en alleen haar gezin had.
De depressieve stoornis is op dit moment weg, maar zit wel in haar. "We willen nog even in de gaten blijven houden of mevrouw alle ballen in de lucht kan houden", aldus de deskundige. 
Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.