nieuws

Stijgende bouwkosten: nieuwe bouwplannen voor verzorgingstehuis in Hengelo

Carint
Carint
De nieuwbouwplannen voor Carintreggeland Huis Het Woolde aan de Geerdinksweg zijn aangepast. Door de gestegen bouwkosten was de begroting niet meer sluitend.
In november 2016 zijn de nieuwbouwplannen van Het Woolde gepresenteerd. ruime een half jaar later, juni, moest Carintreggeland pas op de plaats te maken. Oorzaak: de flink gestegen bouwkosten waardoor de begroting niet meer sluitend was.
Daar kwam nog eens bij dat mensen die in verzorgingshuizen van Carint komen wonen steeds meer zorg nodig hebben. Daarom is ook gekeken of het originele nog aansloot op alle toekomstige ontwikkelingen en wensen in de markt.

Wat kwam er uit het onderzoek?

Uit onderzoek kwam naar voren dat cliënten met lichamelijke problemen steeds vaker behoefte hebben aan gemeenschappelijke ruimtes, zoals een gezamenlijke woonkamer. De huidige appartementen in de nieuwe verpleeghuizen van Carintreggeland worden soms als te groot ervaren.
Om aan deze veranderende vraag te kunnen voldoen, is een nieuwe woonvorm ontworpen voor cliënten met lichamelijke problemen. Deze vorm gaat Carintreggeland binnen Het Woolde doorvoeren. 

Speelse en ruimtelijke gebouwen

Het nieuwe Woolde bestaat uit twee losstaande gebouwen die speels en ruimtelijk opgezet zijn. Beide gebouwen ogen als woongebouwen en worden grotendeels op dezelfde plek gebouwd zoals in juni gepresenteerd. In het gebouw dat grenst aan de Geerdinksweg, komt een ontmoetingsruimte met een gezellige koffiehoek.
In het gebouw aan de Woolderesweg kunnen 36 mensen wonen. In het gebouw aan de Geerdinksweg komen 48 plekken. Beide gebouwen worden opgedeeld in groepen van zes bewoners die met elkaar samenleven. Elke bewoner heeft een eigen zit-/slaapkamer en een badkamer.
Elke groep krijgt een gezamenlijke keuken en woonkamer voor de bewoners, waar de mogelijkheid wordt geboden samen de maaltijd te nuttigen. Door deze ontwikkeling komt het eerder geplande centrale gebouw, dat vast zou zitten aan De Hiebendaal te vervallen.
Bekeken wordt hoe de bewoners gebruik kunnen maken van de de dienstverlening en voorzieningen die in dit gebouw zouden worden ondergebracht.

Nieuwe vergunning voor aanpassingen

Carintreggeland is momenteel volop bezig met het aangepaste ontwerp. Ook wordt er een nieuwe vergunning bij de gemeente aanvraagd voor de aangepaste plannen. Als hierover helderheid is kan er nader bepaald worden wanneer de daadwerkelijke bouw start.
De bewoners en familieleden zijn deze week geinformeerd over de gewijzigde plannen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.