nieuws

Kindcentrum Markelo op plek basisschool De Zwaluw

De Zwaluw
De Zwaluw
Het nieuw te bouwen kindcentrum in Markelo komt op de plek waar nu basisschool De Zwaluw staat.
Tijdens de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Hof van Twente gaven de raadsfracties aan dat ze mee willen gaan met de plannen van het college van B&W. Er werden wel kritische vragen gesteld over de extra eisen die de scholen hebben over onder meer de verkeersveiligheid. 
In het nieuwe kindcentrum moeten de twee Markelose scholen De Zwaluw en De Welp worden ondergebracht. De huidige locaties van de schoolgebouwen zijn hoognodig aan vervanging toe.
De gemeente Hof van Twente en de schoolbesturen wilden het kindcentrum aanvankelijk op het zogenoemde De Esch 3 aan de rand van Markelo laten bouwen maar daarvoor gaf de Provincie Overijssel geen toestemming.
Nu de huidige locatie van De Zwaluw de nieuwe locatie wordt, moet er ook extra geld worden uitgetrokken voor tijdelijke huisvesting van leerlingen.
Daarnaast werd de ‘vervuilende’ diervoederfabriek ABZ verschillende keren genoemd als onwenselijk in de omgeving van de nieuwe ‘gezonde’ school. De SP nam daarin het meest duidelijk stelling door aan te geven dat die fabriek zo snel mogelijk uit het Markelose centrum weg moet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.