nieuws

Reizigers het meest negatief over de fietsenstalling van station Rijssen

Reizigers die gebruikmaken van het openbaar vervoer zijn het meest negatief over de fietsenstalling van station Rijssen. Dat blijkt uit een landelijk gehouden enquête van de Fietsersbond onder 2500 mensen.
De fietsenstalling in Rijssen heeft een negatieve score van 69 procent. Dat is de hoogste score van alle beoordeelde fietsenstallingen. Een tegenvaller voor de gemeente, die meedingt naar de titel 'Fietsstad 2018'. 

Volgens het rapport zijn de betrokkenen op de hoogte van de problemen. "Rijssen is plannen aan het bedenken om de fietsvoorziening bij het station te verbeteren. Het kan en moet beter."

Goede score voor Hengelo

Rijssen is niet het enige station dat minder scoort. Ook Rotterdam Alexander (62 procent negatief) en Amsterdam Sloterdijk (6 procent negatief) hebben volgens de respondenten flinke verbeteringen nodig.
Het station in Hengelo doet het wél goed in het onderzoek van de Fietsersbond. Samen met vier andere stations scoorde het een positief percentage van honderd. "In Hengelo is het prima geregeld."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.