nieuws

'Werkzaamheden aan spoor rond Zwolle geeft overlast, maar is noodzakelijk'

Spoorbeheerder ProRail investeert de komende jaren honderden miljoenen euro’s in het spoor rond station Zwolle. Reizigersorganisatie Rover houdt de vinger aan de pols.
"De aanpassingen aan het spoor zijn noodzakelijk voor de afhandeling van het treinverkeer in de toekomst", zegt Kees van Ramshorst van de afdeling West-Oversijssel van reizigersorganisatie Rover. "Maar wij houden scherp in de gaten of de werkzaamheden niet onnodig en te veel overlast veroorzaken", zegt Ramshorst.
Bij Rover zijn ze over het algemeen blij met de aanpassingen. "De trein rijdt straks sneller en door de ongelijkvloerse kruising wordt het traject bij Herfte een stuk veiliger", zegt Ramshorst.

Provincie Overijssel

Gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel beaamt dat Overijssel zat te wachten op de aanpassingen. "Zwolle is het tweede grote knooppunt van Nederland en van groot belang voor de aansluiting naar het noorden van Nederland."
De provincie heeft ondanks de grote aanpassingen nog wel wensen liggen. "Wij zouden graag een verdubbeling van het spoor tussen Zwolle en Enschede willen en dat de treinen vaker gaan rijden", zegt Boerman.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.