nieuws

Hennie Kuiper geniet van lofzang tijdens presentatie 'Kampioen Wilskracht'

Hennie Kuiper heeft zijn boek 'Kampioen Wilskracht' gepresenteerd op zijn eigen geboortegrond 'Erve Kuiper' in Denekamp. Het eerste exemplaar kreeg de wielerheld uit handen van oud-premier Dries van Agt. 

Wielercoryfeeën

Het boek over Hennie Kuiper bevat vooral veel unieke foto's uit de rijke wielergeschiedenis van de oud-Olympisch kampioen. Het voorwoord is geschreven door Eddy Merckx, die Kuiper prijst om zijn inzet, kracht en zegedrift. Op de bijeenkomst zelf waren ook wielerhelden aanwezig als Jose de Cauwer en Jan Janssen die nog eens terugblikte op 1977. "Toen had Kuiper de Tour moeten winnen, maar die werd hem ontnomen door Post", zijn toenmalige ploegleider. 

Lofzang

Hennie Kuiper genoot van alle lofzang, maar bleef ook nuchter: "Een heel bijzondere avond. Van binnen ben ik trots en blij, maar het zit in mijn karakter om normaal te doen." 

Kampioen Wilskracht

Het boek van Kuiper draagt de naam 'Kampioen Wilskracht'. Daarover zegt hij: "Ik heb altijd in mezelf geloofd eigenlijk. Ik zocht de doelen wel heel hoog op, maar dat was geen luchtfietserij. Dat heeft mij heel ver gebracht, onverstoorbaar doorgaan."

Prijzenkast

Hennie Kuiper werd in zijn carriere naast Olympisch kampioen ook wereldkampioen. Op zijn palmares staan ook twee tweede plaatsen in de Tour de France waar hij bovendien drie ritten wist te winnen. Ook schreef hij vele wielerklassiekers op zijn naam. 
Het boek 'Hennie Kuiper Kampioen Wilskracht' telt 432 pagina's en is vanaf donderdag 2 november te koop. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.