nieuws

Taakstraf geëist voor bestuurder die fietser doodreed in Rijssen

Tegen een 47-jarige man uit Nijverdal is een taakstraf en een voorwaardelijke rijontzegging van twee jaar geëist. De man veroorzaakte in januari dit jaar een fataal ongeluk, waarbij een 19-jarige Rijssenaar om het leven kwam.
Als het aan de officier van justitie ligt, voert de man zijn taakstraf uit in het revalidatiecentrum het Roessingh in Enschede. De bestuurder kwam zonder advocaat bij de rechtbank, omdat hij weet dat hij fout is geweest.

'Geen straf voldoende'

"Geen enkele straf is voldoende om dit onrecht te bestraffen. Het verdriet van de ouders heeft indruk op mij gemaakt en ik neem het de verdachte zeer kwalijk dat hij zich niet heeft gehouden aan de verkeersregels", sprak de officier van justitie.
Het ongeluk ontstond toen de bestuurder uit Nijverdal op hoge snelheid een binnenbocht nam met zijn bestelbus. De fietser uit Rijssen kon de tegemoetkomende auto niet meer ontwijken en werd frontaal aangereden.

Ergste nachtmerrie

Enkele uren later overleed de scholier. De ouders spraken van hun ergste nachtmerrie die uit is gekomen, omdat ze hun zoon al vaker hadden gewaarschuwd voor de smalle weg in het buitengebied tussen Nijverdal en Rijssen.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.