nieuws

Voorstelling voor eersteklassers in Hardenberg over impact digitaal pesten

De voorstelling vraagt aandacht voor digitaal pesten
De voorstelling vraagt aandacht voor digitaal pesten
'Whatsappening'. Zo heet de voorstelling die in november georganiseerd is voor alle eersteklassers van het voortgezet onderwijs in Hardenberg en hun ouders. Het is een voorstelling die leerlingen meer bewust moet maken van de impact van digitaal pesten.
Want dat bewustzijn is er nog niet voldoende, meent Ruth Buitenhuis, jongerenwerker bij De Stuw. ''Dit voorjaar zijn er een aantal incidenten voorgevallen op scholen in de omgeving, waarbij social media een heel grote rol speelde."

Uit de hand gelopen situaties

"Situaties liepen daarbij soms behoorlijk uit de hand. Wij zijn toen met verschillende organisaties rond te tafel gaan zitten om ervoor te zorgen dat er meer bewustwording komt over de impact van social media,'' legt Buitenhuis uit.
Een theatervoorstelling is één van de manieren waarop ze de jeugd bewuster willen maken. In samenwerking met middelbare scholen, welzijnsorganisatie De Stuw, en het Samen Doen-team van jeugdhulp en Theater De Voorveghter zal op 20 en 21 november de voorstelling 'Whatsappening' te zien zijn.

Ook ouders uitgenodigd

Eerstejaars van middelbare scholen in Hardenberg zijn uitgenodigd, maar ook alle ouders krijgen een uitnodiging. 
Volgens de organisatie hebben de ouders veelal geen weet van het online gedrag van hun kinderen. 
De theatervoorstelling Whatsappening maakt op indringende wijze duidelijk wat de negatieve effecten van de sociale media zijn. Onderwerpen zoals haatberichten, sexting, identiteitsmisbruik en het aanzetten tot desastreuze spelletjes komen daarbij aan de orde.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.