nieuws

RTV Oost en Willie Oosterhuis gaan samen 'Schlagermeezingfeesten' organiseren

Willie Oosterhuis en RTV Oost gaan samen Schlagerfeest organiseren
Willie Oosterhuis en RTV Oost gaan samen Schlagerfeest organiseren
Na acht jaar slaan RTV Oost en Willie Oosterhuis de handen weer ineen en gaan samen een unieke samenwerking aan met RuhrGold Speciaal Pils. Het RTV Oost SchlagerSymphonica; een muziekspektakel dat vrijdag 15 december plaatsvindt in Hangar 11 op Vliegveld Twenthe.
Vanavond, tijdens de opening van WinterWorld Twente in Hengelo, zet RTV Oost-directeur Marcel Oude Wesselink zijn handtekening onder een vierjarige verbintenis met het nieuwe eventconcept van Willie Oosterhuis.

All-in Schlager-meezingfeest

Het All-in Schlager-meezingfeest met groot symfonisch orkest en grote Schlagersterren is de komende vier jaar te zien bij RTV Oost. De zender maakt 15 december een live-registratie van het evenement dat rond de jaarwisseling wordt uitgezonden.
“De schlagermuziek is op dit moment populairder dan ooit. Bussen vol Overijsselaars gaan naar de concerten van bijvoorbeeld Helene Fisher. Ons publiek zal een televisieuitzending met Schlagermuziek zeer waarderen”, verwacht Oude Wesselink.

Weerzien met Oosterhuis

Acht jaar na het vertrek van Oosterhuis bij de RTV Oost keert de markante programmamaker dus terug bij de regionale omroep van Overijssel.
"Het voelt fijn terug te zijn en om samen met veel van dezelfde collega's van RTV Oost van SchlagerSymphonica een groot succes te maken", aldus Oosterhuis. "Ik ben met ‘De Deure’ het gezicht van het Nederlandse lied geworden.”

Nieuwe formule
Het Mega Piraten Festijn, dat een 'vertaling' was van het RTV Oost muziekprogramma De Regiotap, trekt al dertien jaar succesvol door Nederland. Ondanks het aanhoudende succes denkt Oosterhuis dat het tijd wordt en er plek is voor een nieuwe evenementformule.
Het nieuwe komt altijd voort uit het bestaande; Nederland kent vele evenementen als Mega Piraten Festijn, Oktoberfesten, André Rieu, De Toppers, de concerten van Guus Meeuwis en Symphonica in Rosso. “We gooiden alles in de 'blender' en kwamen zo op SchlagerSymphonica”, onthult Oosterhuis.
Willie Oosterhuis bedacht het nieuwe concept, maar zal geen dragende presentatie-rol vervullen. De Duitse schlagersterren Otto Lagerfett en Annabel Anderson presenteren de show. Oosterhuis is organisator en zal hooguit, samen met de 'gevallen schlagerster' Edda, als side-kick fungeren in de show.

Eerste editie

Het motto van de eerste editie van het SchlagerSymphonica op vrijdag 15 december is ‘Lass die Sonne in dein Herz’, waarbij het draait om meezingen en samen feesten in een gemütliche Duitse ambiance.
Schlagersterren die er op treden, zijn onder andere Die Gruppe Wind (twee keer tweede op het Eurovisie Songfestival), Schlagerboyband VoXXclub, Massada, Otto Lagerfett, Die Tolle Leute, Annabel Anderson, Folkert Hans, Wendy Kokkelkoren en Edda.
Meer informatie over het evenement op www.schlagersymphonica.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.