nieuws

Oost en Oosterhuis 'schlageren' weer door één 'Deure'

RTV Oost Schlagersymfonica
RTV Oost Schlagersymfonica
RTV Oost verbindt zich meerjarig aan SchlagerSymphonica. Na 8 jaar slaan RTV Oost en Willie Oosterhuis de handen weer ineen en gaan een unieke samenwerking aan met elkaar en RuhrGold Speciaal Pils. Het RTV Oost SchlagerSymphonica; een muziekspektakel dat vrijdag 15 december plaatsvindt in Hangar 11 op Vliegveld Twenthe. Vanavond tijdens de opening van WinterWorld Twente in Hengelo zet RTV Oost directeur Marcel Oude Wesselink zijn handtekening onder een vierjarige verbintenis met het nieuwe eventconcept van Willie Oosterhuis.
Het All-in Schlager-meezingfeest met groot symfonisch orkest en grote Schlagersterren is de komende vier jaar te zien bij RTV Oost. De zender maakt 15 december een live-registratie van het evenement dat rond de jaarwisseling wordt uitgezonden. “De schlagermuziek is op dit moment populairder dan ooit. Bussen vol Overijsselaars gaan naar de concerten van bijvoorbeeld Helene Fisher. Ons publiek zal een tv-uitzending met Schlagermuziek zeer waarderen”, verwacht Oude Wesselink.

Weerzien met Willie Oosterhuis

Acht jaar na het vertrek van Oosterhuis bij RTV Oost keert de markante programmamaker dus terug bij de regionale omroep van Overijssel. ."Het voelt fijn terug te zijn en om samen met veel van dezelfde collega's van RTV Oost van SchlagerSymphonica een groot succes te maken.", aldus Oosterhuis. "Ik ben met ‘De Deure’ het gezicht van het Nederlandse lied geworden”. Het Mega Piraten Festijn, dat een 'vertaling' was van het RTV Oost muziekprogramma De Regiotap, trekt al 13 jaar succesvol door Nederland. Ondanks het aanhoudende succes denkt Oosterhuis dat het tijd wordt en er plek is voor een nieuwe evenementformule. Het nieuwe komt altijd voort uit het bestaande; Nederland kent vele evenementen als Mega Piraten Festijn, Oktoberfesten, André Rieu, De Toppers, de concerten van Guus Meeuwis en Symphonica in Rosso. “We gooiden alles in de 'blender' en kwamen zo op SchlagerSymphonica”, onthult Oosterhuis.
Willie Oosterhuis bedacht het nieuwe concept maar zal geen dragende presentatie-rol vervullen. De Duitse schlagersterren Otto Lagerfett en Annabel Anderson presenteren de show. Oosterhuis is organisator en zal hooguit, samen met de 'gevallen schlagerster' Edda, als side-kick fungeren in de show.

Guido's Orchestra

Het huisorkest van SchlagerSymphonica is Guido's Orchestra onder leiding van Guido Dieteren. Nederland kent Guido's Orchestra van een 'hamburgerreclame' en van Symphonica in Rosso. Eind oktober stond Guido's Orchestra met Simply Red nog drie dagen in Ziggo Dome.

Lass die Sonne in dein Herz

Het motto van de eerste editie van het SchlagerSymphonica op vrijdag 15 december is ‘Lass die Sonne in dein Herz’ waarbij het draait om meezingen en samen feesten in een gemütliche Duitse ambiance. Schlagersterren die er optreden, zijn o.a. Die Gruppe Wind (twee keer tweede op het Eurovisie Songfestival), Schlagerboyband VoXXclub, Massada, Otto Lagerfett, Die Tolle Leute, Annabel Anderson, Folkert Hans, Wendy Kokkelkoren en Edda.

De succesvolste schlagerboyband van dit moment

De organisatie heeft samen met Guido's Orchestra de meest populaire schlagerboyband van dit moment gestrikt voor de eerste show in Nederland. VoXXclub behoort, net als Helene Fisher, Semino Rossi, KLUBBB 3 en Andreas Gabalier, tot de schlagertop van Duitsland. Zo zongen ze al duetten met Schlagerlegendes als Heino, DJ Ötzi, Semino Rossi, Nik P., Mickie Krause en Jürgen Drews.
Dit jaar ging VoXXclub op een grote tournee langs dertig stadions of megahallen door Duitsland en Oostenrijk. Zij doen dit in het kader van de live-show ‘DAS GROSSE SCHLAGERFEST’, die door Florian Silbereisen, man van Helene Fisher en zanger van KLUBBB3, wordt gepresenteerd. “Het is uniek, dat we VoXXclub samen met Guido's Orchestra naar Nederland hebben kunnen halen voor een mini concert.

Evenement en tickets

Meer informatie over het evenement en de ticketverkoop vindt u op www.schlagersymphonica.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.