nieuws

Alle 230 leerlingen van het Agnieten College in Nieuwleusen zingen tegelijk het Wilhelmus

Alle 230 leerlingen van het Agnieten College in Nieuwleusen zongen vanochtend voor het schoolgebouw uit volle borst mee met het Wilhelmus. Met het zingen van het volkslied wil de school laten zien dat ze de Nederlandse identiteit serieus nemen.Â
Sinds afgelopen maandag is in de klaslokalen druk geoefend om het Wilhelmus onder de knie te krijgen. Het idee komt van docent maatschappijleer en godsdienst Mink de Vries. 

School hoopt op navolging

"Het volkslied bindt ons", zegt De Vries. "Die binding kan een stuk sterker in ons land, je merkt dat het langzaam wegvalt. Dat we het Wilhelmus niet meer zingen heeft daarmee te maken." Hij hoopt dat zijn Wilhelmus-les navolging krijgt in het hele land. 
Maar een groot deel van de leerlingen zit daar niet op te wachten. Ze vinden vooral de tekst van het volkslied ouderwets en horen het Wilhelmus liever in een rap- of hardstyleversie. 

Wedstrijd

Aan het zingen voor de school was ook een wedstrijd gekoppeld. De klas die het beste zong en het mooist was uitgedost kreeg een taart. 
Voor de uitvoering voor het schoolgebouw waren de waarnemend Commissaris van de Koning Eddy van Hijum uitgenodigd, het voltallige college van Dalfsen en de gemeenteraad. Van al die genodigden kwam niemand opdagen. Voorbijgangers stopten wel om naar het Wilhelmus te luisteren. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.