nieuws

UIT-tips voor het weekend van 3,4,5 november

Natuurwerkdag in Overijssel
Natuurwerkdag in Overijssel
Steek samen met familie of vrienden de handen uit de mouwen op de Natuurwerkdag, waag een dansje op de blues, haal een frisse neus in de natuur of snuif cultuur op in Enschede.

Halloween Griezeltocht Goor

In Goor jagen de Moeras Monsters je vrijdag de stuipen op het lijf tijdens de Halloween Griezeltocht. Laarzen en oude kleren aan, zaklamp mee… Leuk voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. En hoe ouder hoe enger. De speciale griezelbus brengt elke leeftijdsgroep naar het startpunt. Waar dat is? Dat merk je van zelf. Koop van te voren een griezelbuskaartje en kom om 18.45 uur naar LekkerLeuk in Goor. 

Boekenmarkt Kringloop Zwolle

Goed nieuws voor alle boekenwurmen. Zaterdag is er een boekenmarkt op de parkeerplaats achter de Kringloopwinkel aan de Nieuwe Veerallee in Zwolle. Koop een actietas en vul deze met boeken die jij leuk vindt: van kinderboeken tot kookboeken en van thrillers tot romans. De verkoop begint om 10.00 uur en duurt tot 15.00 uur.

GitGo Blues Festival Deventer

De Deventer Schouwburg staat zaterdagavond vanaf 17.00 uur compleet in het teken van de blues. Op het GitGo Blues Festival kun je onder meer genieten van de Canadese zangeres Layla Zoe, drummer en zanger Tony Coleman en de band Drive By Wire. Ook de burgers en biertjes zullen niet ontbreken. Er is een blues markt met ambachten en snuisterijen, een barbershop en Arjan Lensen is aanwezig met custom built guitars.

Natuurwerkdag Overijssel

Bomen snoeien, de hei opruimen of wilgen knotten: op de Natuurwerkdag kun je zaterdag op heel veel plekken in Overijssel een handje helpen. De natuur krijgt op deze dag een onderhoudsbeurt en daar kan jong en oud een steentje aan bijdragen. RTV Oost trekt de hele dag de provincie in om verslag te doen van leuke klussen. 

Culturele Zondag Enschede

In de Enschedese binnenstad is het zondag de laatste Culturele Zondag van dit jaar. De Walstraat, Pijpenstraat en Zuiderhagen zijn het decor van kunst, verrassende optredens, mini exposities en workshop. Op 24 leuke plekken is het tijd voor de liefde want het thema is dit keer Tour d'Amour! Kom trouwen voor 1 dag, hartjes gieten van zilver en luisteren naar break up songs.

Herfstwandeling Landgoed Vilsteren

Haal zondag een frisse neus in Vilsteren tijdens een natuurwandeling en laat je verrassen door de kleuren van de herfst. In een 1,5 tot 2 uur durende wandeling ontdek je Landgoed Vilsteren en is er speciale aandacht voor de vele vormen en kleuren van paddenstoelen. Het vertrek is om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de zijkant van de Sint Willibrordus Kerk.
Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.