nieuws

Ondernemer Dik Wessels uit Rijssen daalt in Quote 500 maar ziet vermogen stijgen

Quote 500
Quote 500
Dik Wessels, bouwmagnaat uit Rijssen, is met plek drie in de nieuwste Quote 500 een plekje lager geplaatst dan vorig jaar. Zijn vermogen steeg volgens Quote het afgelopen jaar wel flink: met ruim twintig procent naar vier miljard euro.
Bouwbedrijf VolkerWessels keerde eerder dit jaar terug op de beurs, nadat het bedrijf in 2003 vertrok van diezelfde beurs. Die beursgang leverde de familie Wessels in mei minstens 575 miljoen euro op. 

Thuisbezorgd

Ook Jitse Groen, de uit Enschede afkomstige oprichter van Thuisbezorgd, zag zijn vermogen afgelopen jaar met maar liefst 63,2 procent toenemen naar 620 miljoen euro. Hij staat op nummer 48, een plek lager dan vorig jaar.
Gerard Sanderink uit Weerselo staat op nummer 51. Volgens het zakenblad heeft hij een vermogen van 530 miljoen. Sanderink is oprichter van IT-bedrijf Centric. Met het opgebouwd vermogen kocht hij vervolgens ingenieursbureau Oranjewoud en daarmee kocht hij bouwbedrijf Strukton.
Albert ten Brinke en Hans ten Brinke (geen familie) worden door Quote vermeld als bouwondernemers uit Rijssen. Ze zijn terug te vinden op plek 93 en 94. De bouwfirma heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, zelfs tot in Griekenland, maar hun hoofdvestiging zit in Varsseveld. Het geschat vermogen? Driehonderd miljoen.

Nummer 1 en 2

De rijkste Nederlander is Charlene de Carvalho-Heineken, dochter van Freddy Heineken. Haar vermogen is volgens het zakenblad 12,5 miljard euro. Nummer twee, vorig jaar nog de rijkste persoon van Nederland, is Frits Goldschmeding, oprichter van uitzendbureau Randstad. Zijn vermogen wordt geschat op 4,3 miljard euro. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.