nieuws

Nelleke Vedelaar neemt onder grote belangstelling afscheid als wethouder van Zwolle

Nelleke Vedelaar heeft vanmiddag afscheid genomen van de Zwolse politiek. Ze is een volle raadsperiode lid van de gemeenteraad geweest en daarna bijna acht jaar wethouder. Vorige maand werd ze gekozen tot landelijk voorzitter van de PvdA.
Tijdens een drukbezochte extra raadsvergadering werd duidelijk dat de scheidend wethouder gemist gaat worden. "We blijven wat beduusd achter", stelde burgemeester Henk Jan Meijer. "Je gaf altijd vol gas, zette je met verve in voor alles waar je mee begaan was."

'Een feestje'

Rabia Madarun sprak als voorzitter van de Participatieraad Zwolle. In die hoedanigheid heeft ze veel te maken gehad met de scheidend wethouder. "Het was altijd een feestje om naar je te luisteren en te kijken", klonk het lovend.
Vedelaar wordt opgevolgd door de afgelopen maandag nieuw benoemde wethouder Eefke Meijerink. Ook uit haar mond klonken louter lovende woorden voor haar voorgangster. "We zijn vriendinnen door dik en dun geworden; vooral dat eerste".

Herkenbare schaterlach

Met haar herkenbare schaterlach reageerde Vedelaar vaker op kwinkslagen. En op de vraag of er iemand te vinden is, die blij zal zijn dat ze weg is uit Zwolle, is haar antwoord kort: "Succes met zoeken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.