nieuws

Digitalisering gemeentes in Overijssel gaat te langzaam

Digitalisering gemeentes in Overijssel gaat langzaam
Digitalisering gemeentes in Overijssel gaat langzaam
Het regeerakkoord is duidelijk: De dienstverlening van gemeentes moet beter aansluiten op de wensen van nu. Dit jaar moesten alle gemeentes in Nederland hun dienstverlening digitaal aanbieden, maar dit is vaak nog niet het geval. Â
Dit blijkt uit onderzoek van BNR.

Wie presteert het beste?

Losser is als hoogste geëindigd in Overijssel, en wel op de veertiende plek. Raalte doet het ook goed, op de dertigste plek. 
De plaats die als laagst geëindigd is in Overijssel, is Dinkelland op de 372e plek. Dit betekent dat zij bijna onderaan in de landelijke lijst staan. Ook Tubbergen staat laag, op de één na laatste plek. Zwolle scoort niet hoog. Deze gemeente staat op de 167e plek.
Overijssel scoort gemiddeld in het onderzoek. De provincie behaalt 9,6 van de 15 punten. Het digitaliseringsproces gaat langzaam in heel Nederland. Utrecht is de enige gemeente die voorop loopt.

Drie thema's

BNR keek naar drie thema's: belastingen, meldingen over de openbare ruimte en bereikbaarheid van de gemeente op basis van contactgegevens. Op elk thema waren punten te verdienen. In totaal kon elke gemeente maximaal vijftien punten behalen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.