nieuws

Rene Hake snapte niets van ontslag: "Wat maak je me nou dan?"

Rene Hake
Rene Hake © Pro Shots
Trainer René Hake werd ruim twee weken geleden uit zijn positie als trainer van FC Twente gezet. Vandaag spreekt hij in Tubantia voor het eerst na dat moment. "Het was een overval zonder pistool", zegt hij tegen de krant.
"Ik dacht: 'wat maak je me nou dan?' Op het moment zelf heb ik niet zoveel gezegd. Later op weg naar huis, ga je nadenken en komt de woede en het onbegrip", aldus de trainer over het moment dat hij het hoorde.
Hij vervolgt: "Had het dan 's avonds na de wedstrijd tegen Willem II gedaan. We waren maandag met z'n allen op de club, dinsdag ook, ik heb beide dagen gewerkt en er is geen enkel signaal van onvrede afgegeven. En in die dagen en maanden daarvoor ook niet. Ze wisten precies waar we mee bezig waren."

"Wat gebeurt hier?"

"Jan (Van Halst, red.) was er bij toen we met de staf hebben gezeten en hebben geconstateerd, dat we door alle fysieke achterstanden en het late binnenkomen van spelers, pas in deze periode de boel op orde zouden hebben. Daar was hij het ook volledig mee eens. Als je dan in oktober te horen krijgt, dat de ontwikkeling van het elftal achterblijft, dan denk je wel even 'wat gebeurt hier?'"

Proces

Op de vraag wat hij zichzelf verwijt, antwoord Hake: "Eigenlijk niet eens zoveel. Natuurlijk, twee overwinningen in acht duels is niet goed. En ons spel in uitwedstrijden, was ook een bron van zorg. Daar waren we intern ook heel kritisch over. Maar de vraag is: kijk je alleen naar winnen/verliezen of heb je ook oog voor het proces dat daar onder zit? Sommige dingen los je niet in een paar dagen op."
"Neem nou bijvoorbeeld het spel van Fredrik Jensen. Die jongen kwam vorig seizoen in het elftal, deed het uitstekend, kwam na het seizoen bij de Finse nationale ploeg terecht, keerde daardoor vermoeid terug en kreeg vervolgens extra vakantie. Hij is 19. Is het dan gek dat hij het nu even moeilijk heeft? Dat is toch heel normaal?"
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.