nieuws

Van de trein naar de weg: de nieuwe rol van Kamerlid Maurits von Martels uit Dalfsen

Een nieuw kabinet. Dat betekent niet alleen nieuwe ministers maar ook een nieuw takenpakket voor Kamerleden. Ook voor CDA-er Maurits von Martels, die zich de komende jaren sterk gaat maken voor de aanpak van wegen, uiteraard ook voor die in Overijssel.
Von Martels hield zich sinds zijn beëdiging in maart bezig met het spoor, maar richt zich nu dus op alles wat met infrastructuur te maken heeft. Hij is eerste woordvoerder geworden. "Dat is mooi, kan ik me nog breder manifesteren."

Heeft Overijssel streepje voor?

Nee, Von Martels kijkt kritisch naar wat er gebeurt met alle wegen in Nederland, maar het scheelt natuurlijk wel dat de boer uit Dalfsen uit Overijssel komt. "Ik ben er voor alle wegen, maar ik kom natuurlijk wel uit deze regio. Ik ga mijn best doen om de wegen hier goed voor het voetlicht te brengen."
"We hebben al vragen gesteld over de N50 tussen Zwolle en Kampen. Een gevaarlijke weg. Het lijkt er op dat die weg toch later verbreed wordt dan eerder gepland was."

En de boeren dan?

Von Martels werd met voorkeursstemmen in de Tweede Kamer gekozen. Veel boeren in het hele land stemden op de veehouder in de hoop dat hij in de Kamer hun belangen zal verdedigen. Dat zal ook zeker gebeuren, verzekert hij. 
Von Martels heeft onder meer glastuinbouw en gewasbescherming in zijn portefeuille. 
Hij zal ook op agrarisch gebied druk zijn met Kamerwerk. "Daar liggen mijn roots."
Von Martels vindt het vooral fijn dat het nu dan echt gaat beginnen in de Kamer. Na de verkiezingen duurde het ruim een half jaar voor de partijen er met elkaar uit waren in de kabinetsformatie. "Blij dat we aan de slag kunnen." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.