nieuws

Dag van het Sportonderzoek dit jaar in Zwolle

Hogeschool Windesheim in Zwolle
Hogeschool Windesheim in Zwolle
Sportonderzoekers en beleidsmakers uit heel Nederland komen donderdag naar Zwolle voor de Dag van het Sportonderzoek. Die dag werd in 2010 in het leven geroepen om kennis te bundelen en de samenwerking op te zoeken.
De organisatie ligt elk jaar in handen van een andere onderwijsinstelling. De Calo en het kenniscentrum Bewegen en Educatie van Windesheim houden dit jaar op donderdag 9 november de achtste editie met als thema ‘Samen Kennis Maken’.

Impuls voor sportonderzoek
De afgelopen jaren heeft het praktijkgericht sportonderzoek een enorme impuls gekregen met als resultaat nieuwe en innovatieve vormen van samenwerking én kennisbundeling tussen hbo en universiteiten. Een impuls die zichtbare invloed heeft op zowel de kwaliteit van het onderzoek als het onderwijs.
De Dag van het Sportonderzoek (DSO) biedt het werkveld dé kans om op één dag kennis te nemen van dit brede scala aan relevant en praktijkgericht sportonderzoek in Nederland.

Volgens Ivo van Hilvoorde, Windesheimlector Bewegen, School en Sport en medeorganisator, is de Dag van het Sportonderzoek een bijzonder evenement. "Zelden zie je op één dag zo veel verschillende perspectieven op sport en bewegen bijeenkomen, van puur bewegingswetenschappelijk tot geesteswetenschappelijk onderzoek."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.