nieuws

Duurzame studententeams Universiteit Twente naar Future Factory

De nieuwe vestigingsplaats van de studententeams Electric Superbike Twente en het Green Team Twente is vanmiddag geopend door Allard Kalff, bekend van RTL GP.
In de Future Factory vlakbij de campus in Enschede bouwt het Electric Superbike Twente team aan een elektrische racemotor. Green Team Twente werkt aan een zuinige waterstofauto.

Perfecte plek

"Het gebouw, waarin Green Team Twente en Electric Superbike Twente zijn gevestigd, is een perfecte plek om deze twee studententeams van de Universiteit Twente te hosten", vertelt Tim Veldhuis, teammanager van Electric Superbike Twente. 
"We werken niet samen aan hetzelfde project, maar beide studententeams dagen zichzelf uit en streven naar een overwinning in een internationale competitie. Deze overeenkomst zorgt voor een goede sfeer in de Future Factory. Met beide teams in een gebouw zijn de communicatielijnen kort."

Efficiënter werken

"Het gebouw heeft veel ruimte om alle activiteiten uit te voeren die nodig zijn om een zuinige waterstofauto te bouwen. Wij hebben een grote werkruimte, een groot kantoor en vergaderzalen. In dit gebouw met twee teams kunnen wij kennis delen en dingen efficiënter doen", vult Feike van Veen, teammanager van Green Team Twente aan. 

Het evenement bestond uit een opening door Allard Kalff, bekend van RTL GP. Naast de gebruikelijke hapjes en drankjes waren er testritjes met een Tesla.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.