nieuws

PEC Zwolle verwacht negatief financieel resultaat als er geen spelers worden verkocht

MAC3PARK Stadion van PEC Zwolle (luchtfoto)
MAC3PARK Stadion van PEC Zwolle (luchtfoto)
Als PEC Zwolle in de winterstop geen spelers verkoopt, verwacht de club dit seizoen af te sluiten met een negatief financieel resultaat van zo'n vierhonderdduizend euro. Dat is te lezen in het jaarverslag van de directie. Afgelopen seizoen werd een positief resultaat van 280.000 euro geboekt.
Of de huidige nummer drie van de Eredivisie inderdaad een negatief resultaat boekt is nog even afwachten. Tot nu toe is 65.000 euro opgehaald met transfers en over twee maanden start de nieuwe transferperiode. Afgelopen seizoen brachten de transfers iets meer dan één miljoen euro op, het seizoen daarvoor ruim 2,5 miljoen. 
Een negatief resultaat van vier ton betekent dat het eigen vermogen verder daalt naar een negatief saldo van 700.000 euro. PEC Zwolle gaat ervan uit dat de club, net als dit jaar, in categorie II zal blijven.
"De verwachte kasstromen zijn afdoende om in de financieringsbehoefte van PEC Zwolle te voorzien", is verder te lezen. "Een positieve transferbalans zal mede moeten bijdragen aan een positieve kasstroom."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.