nieuws

Heracles Almelo in eigen huis te sterk voor FC Groningen

Heracles Almelo heeft de tweede thuisoverwinning op rij geboekt. In het eigen Polman Stadion werd het kwakkelende FC Groningen met 2-1 over de knie gelegd. 
Na een aftastende openingsfase was de eerste kans voor de bezoekers. Veldwijk probeerde het vanaf randje zestien met een leep schot, die uiteindelijk op de kruising belandde. Even later was het Heracles dat op voorsprong kwam. Na voorbereidend werk van Kuwas was Niemeijer attent in de zestien door in de kluts de 1-0 binnen te schieten.

Veldwijk

Direct na de openingstreffer probeerde Kuwas het van afstand, maar zijn inzet ging naast. Aan de overkant kon  Veldwijk met een vrije doortocht de Groningers op gelijke hoogte brengen. Echter, de spits wachtte te lang en daardoor kon invaller Wuytens - die vroeg in het veld kwam voor de geblesseerde Pröpper - met een sliding redding brengen. Even later was het wel raak voor Veldwijk, die via een strafschop voor de 1-1 zorgde.

Open wedstrijd

Na rust gingen beide ploegen op zoek naar de zege en daardoor ontstond er veel ruimte. Met name Heracles kreeg daardoor mogelijkheden, maar Padt wist te redden op een schot van Monteiro en ook Peterson faalde. Aan de andere kant moest Castro handelend optreden op een schot van Veldwijk. Tien minuten voor tijd mocht ook Heracles aanleggen voor een strafschop na een overtreding op Kuwas. Hardeveld schoot raak en dat betekende ook de winst voor de Almeloërs: 2-1. 

Heracles Almelo - FC Groningen 2-1

1-0 Niemeijer (15)
1-1 Veldwijk (strafschop/44)
2-1 Hardeveld (strafschop/82)
Arbiter: V.d. Kerkhof
Geel: Te Wierik, Duarte, Warmerdam
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Pröpper (Wuytens/13), Van den Buijs, Hardeveld; Niemeijer (Duarte/67), Pelupessy, Monteiro; Kuwas, Gladon (Vermeij/83), Peterson.
FC Groningen: Padt; Te Wierik, Memisevic, Van Nieff, Warmerdam; Absalem (Mahi/46); Antuna (Idrissi/82), Reis, Bacuna, Doan (Drost/67); Veldwijk.
Bekijk hier de statistieken van Heracles Almelo.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.