nieuws

Harde kern Heracles stopt voorlopig met sfeer maken

Flyer supporters Heracles
Flyer supporters Heracles
Tifosi BiancoNero, de harde kern van Heracles, stopt voorlopig met het maken van sfeer in het stadion. De supporters zijn ontevreden over het supportersbeleid van de Almelose club. "Het beleid is al tijden waardeloos."
Met een flyer voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Groningen kondigde het sfeervak aan dat er voorlopig niet gezongen wordt in het Polman Stadion. Ook de vlaggen en spandoeken verdwijnen per direct.
De druppel is volgens de supporters een aantal recent uitgedeelde stadionverboden. De fans zijn het er met name niet mee eens dat er geen wederhoor wordt gepleegd op het moment dat er een stadionverbod wordt uitgedeeld.
"In de tijd van Alex Korte (voormalig stadionmanager) was er een zeer sterke vertrouwensband tussen club en supporters. Met Alex kon je praten, door Alex werd je er niet zonder meer 'bijgelapt'. Stadionverboden kwamen weinig voor, gesprekken waren bedoeld om op te lossen en niet om te veroordelen", schrijven de supporters.

Meeste stadionverboden

"De huidige samenwerking met de politie, gemeente en onze veiligheidscoördinator Van der Elst zelf is gericht op het voortdurend aanbrengen van de eigen aanhang bij de commissie, KNVB, gemeente en justitie, met stadionverboden tot gevolg. We zijn inmiddels de club met de meeste stadionverboden van Nederland!"
De supporters laten weten met de actie niet om begrip te vragen. "We staan slechts voor onze vrienden en de liefde voor onze club, die ons steeds meer onmogelijk wordt gemaakt. Wij protesteren hier tegen en nemen per direct een sfeerboycot in acht, wat in de praktijk inhoudt: geen vlaggen, geen spandoeken en geen gezang."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.