nieuws

Wisse uit Kampen derde bij fotowedstrijd National Geographic Junior

Prachtige kleuren, een prachtige compositie en het juiste moment. Zo omschrijft de jury van fotowedstrijd National Geographic Junior de foto van de 14-jarige Wisse Hertsenberg uit Kampen.
Wisse is derde geworden in de categorie Reizen. En dat terwijl hij niet ver van huis hoefde om de foto te maken: "Ik heb hem bij de Hanzedagen, hier in Kampen, gemaakt. Dat was al in juni."
De reden dat zijn foto niet eerste is geworden? De ooievaar in kwestie. De jury: "Het is jammer dat de ooievaar slaapt. Als je zijn kop en snavel duidelijk had gezien, had deze foto de andere twee misschien wel verslagen."
Maar dat vindt Wisse niet jammer: "Ik ben vooral blij dat ik derde ben geworden. Want ik heb toch drieduizend inzendingen achter me gelaten."

Autodidact

Twee jaar geleden kreeg de jonge fotograaf de oude camera van zijn vader: "Maar die heb ik eigenlijk heel lang laten liggen. Pas toen ik vaker naar het bos ging en ik daar mooie dingen zag ben ik gaan fotograferen."
"In het begin leerde mijn vader me dingen over korte en lange sluitertijd. Maar de meeste dingen heb ik geleerd door gewoon te doen, heel veel doen. Flink experimenteren dus."

En nu...?

"Ik wil heel graag professioneel natuurfotograaf worden", zegt Wisse. "Maar tot die tijd wil ik me ook eens wat langer focussen op een dier."
Op de vraag of dat dan ook ooievaars worden, reageert hij ontkennend: "Waarschijnlijk ijsvogels."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.