nieuws

FC Twente verliest eerste duel onder Verbeek in extremis na spektakelstuk bij PSV

Ondanks dat FC Twente een punt verdiende, is de ploeg er niet in geslaagd koploper PSV punten af te snoepen. In het eerste duel onder leiding van Gertjan Verbeek kwam Twente ijzersterk voor de dag, maar ging het in extremis onderuit: 4-3.
In een vermakelijke eerste helft hielden PSV en FC Twente elkaar in evenwicht. Ondanks dat de Tukkers na een kwartier voetbal op achterstand kwamen door een doelpunt van Jürgen Locadia, deden ze weinig onder voor de koploper. Dit resulteerde dan ook in de 1-1 van Stefan Thesker, die raak kopte uit een hoekschop. Beide ploegen kregen nog (kleine) kansen via Locadia, Thomas Lam en Adnane Tighadouini, maar gescoord werd er voor rust niet meer.

Onder druk

Het eerste kwartier in het tweede bedrijf kende een volledig ander spelbeeld. PSV zette FC Twente met de rug tegen de muur en raakte via Marco Van Ginkel en Santiago Arias het houtwerk. De tweede treffer van de koploper kon dan ook niet lang uitblijven. Na een uur voetbal legde scheidsrechter Dennis Higler de bal op de stip, nadat Peet Bijen zijn tegenstander Steven Bergwijn licht vasthield. Marco Van Ginkel liet dit buitenkansje niet onbenut, 2-1.

Veerkracht

FC Twente toonde echter veerkracht en kwam via een afstandsschot van Lam weer op gelijke hoogte. Lang konden ze echter niet van de gelijke stand genieten, Luuk de Jong wist voor het eerst sinds maart 2017 weer eens het net te laten bollen: 3-2. De Enschedeërs gaven echter niet op en knokten zich wederom terug in de wedstrijd. Vanaf zestien meter knalde Frederik Jensen de bal achter de verbouwereerde Jeroen Zoet, 3-3.

Eigen doelpunt

Twente leek een punt over te houden aan het duel bij PSV, maar in blessuretijd werkte Thesker een voorzet van Locadia achter Brondeel: 4-3. De ploeg van nieuwbakken trainer Verbeek verdiende een punt, maar ging dus op uiterst pijnlijke wijze onderuit in Eindhoven.

PSV - FC Twente 1-0

1-0 Locadia (14)
1-1 Thesker (21)
2-1 Van Ginkel (61/pen)
2-2 Lam (68)
3-2 De Jong (72)
3-3 Jensen (76)
4-3 e.d. Thesker (90+1)
Arbiter: Higler
Geel: Thesker, Lam, Ramselaar
PSV: Zoet, Arias (Ramselaar/85), Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet, van Ginkel, Pereiro, Hendrix (Luckassen/78), Bergwijn (De Jong/67), Locadia, Lozano.   
FC Twente: Brondeel; Ter Avest (Van der Lely/73), Bijen, Thesker, Cuevas (Kvasina/90+1); Lam, F. Jensen, Liendl; Slagveer, Boere, Tighadouini (George/70).
Bekijk hier de statistieken van FC Twente na het duel bij PSV.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.