nieuws

Maand voorwaardelijk geëist voor in huis halen van twee jongens in Hengelo

Tegen een 31-jarige man uit Hengelo is een maand voorwaardelijke gevangenisstraf geëist. De man wordt ervan verdacht in april van dit jaar twee minderjarige jongens in huis te hebben gehouden.
De man erkende dat hij de jongens op de avond van 10 april zag lopen op het station. Ze kwamen aan de praat en hij bood ze aan mee naar zijn huis te gaan. Volgens de advocaat van de man deed hij dat uit medelijden.

'Gewoon onderdak bieden'

"Hij kwam erachter dat de jongens waren weggelopen bij een instelling waar ze verbleven. Hij heeft zelf ook een verleden met internaten, waar hij regelmatig wegliep. Dus hij wilde ze gewoon onderdak bieden", vertelde zijn advocaat Paul Speijdel aan de rechtbank. "Er was geen enkele intentie om ze op wat voor manier dan ook iets aan te doen."
De volgende dag hebben de jongens, beiden toen 12 jaar, meerdere keren de woning van de man verlaten om iets in de stad te gaan doen. Ze kwamen steeds weer bij hem terug. Die nacht hebben ze op de bank geslapen. De volgende dag maakte een arrestatieteam van de politie een einde aan de ongerustheid van de familie en begeleiders van de jongens.

'Ik was echt heel ongerust'

De moeder van één van de jongens was bij de zitting aanwezig om haar verhaal te doen. "Ik was heel ongerust. Ik heb overal naar mijn zoon gezocht. Ik snap echt niet dat deze meneer niet zelf actie heeft ondernomen door bijvoorbeeld de politie te bellen", vertelde ze.
De man zelf maakte tijdens de zitting zijn excuses tegenover de familie en begeleiders van de jongens. Hij erkende naïef te zijn geweest, maar voegde eraan toe dat de politie bellen voor hem geen optie was. "Gezien mijn slechte ervaringen met de politie was dat niet aan de orde voor mij."
De rechtbank doet uitspraak op dinsdag 21 november.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.